Virüs öldürücü veya bakteri öldürücü: Covid-19 ile savaşmak için en iyi seçim hangisidir?
Koronavirüs pandemisi profesyonelleri zorluyor. Bariyer önlemleri esastır, ancak çalışanların ve genel halkın güvenliğini garanti altına almak için yeterli değildir. Bu önlemleri, hastalıktan sorumlu mikroorganizmaların dikkatli bir şekilde fiziksel olarak ortadan kaldırılmasıyla tamamlayın, hareketsiz yüzeyleri dezenfekte edin. Hangi ürünün en etkili olduğu henüz bilinmiyor; virüs öldürücü mü bakteri öldürücü mü? JPG, doğru seçimi yapmanız ve virüslere karşı önlemleri doğru bir şekilde uygulamanız için size pratik bir rehber sunuyor.
Dezenfeksiyon işleminin amacı, inert yüzeylerde (zemin, mobilya, nesneler vb.) mikroorganizmaları ortadan kaldırmak ve virüsü etkisiz hale getirmektir. Bu işlem, temizlik için 80 ve sanitasyon için 90 ile karşılaştırıldığında, mikropları % 99'a kadar ortadan kaldırır. Yalnızca sterilizasyon yoluyla elde edilebilen % 100, çoğu durumda geçerli değildir. Kontaminasyon riskini durdurmak ve mikrop sayısını azaltmak için dezenfeksiyon yeterlidir.
Sanitization süreci deri, mukoza ve yaralar; oturma doku dezenfeksiyonu için de geçerlidir. İlgili ürünler harici kullanım içindir. İnsan Koronavirüsü söz konusu olduğunda, bu sonuç, sabun ve su ile bilinçli el yıkama veya uygun bir hidroalkolik jel kullanılarak elde edilebilir.
Her iki durumda da “biyositler” kullanılır. Bu tip bir ürün, kimyasal etki ile hedefe bağlı olarak virüs öldürücü veya bakteri öldürücü olabilir. Bu nedenle mikroplarla ve özellikle günümüzde covid-19 ile mücadelede etkili olabilmeleri için doğru dezenfektanlar ve antiseptikler çok önemlidir.
Tüm Dezenfektanlar Aynı Amaca Hizmet Etmez
Ayrıca, mantarlara karşı etki eden mantar öldürücü ürünler, bakteri sporlarını ortadan kaldıran spor öldürücü ürünler veya "zarfsız virüsleri" yok eden genel virüs öldürücüler.
Bu isimler tehlikeli değildir. Aslında, bir ürünün "virüsidal" veya "bakterisit" olarak nitelendirilmesi için standart testlerden geçmesi gerekiyordu. Ürünlerin biyosidal aktivitesi, hem uygun koşullar altında (temel standartlar) hem de fiili kullanıma yakın koşullar altında (uygulama standartları) etkinlik testlerini gösteren bir dizi Avrupa standardı tarafından tanımlanmaktadır.
Bir virüsidal ürün, EN 14476 standardı tarafından tanımlanır. Endüstri, topluluklar ve genel halk alanlarındaki uygulaması EN 13610 standardına tabidir.
Bakterisidal bir ürün, EN 1040 standardı tarafından tanımlanır. İnsan tıbbı alanındaki uygulaması EN 1499 standardına tabidir.
Aslında bu standartlar dezenfektanlar için “geçme sınavları” gibidir. Kullanıcıların doğru ürün seçimini yapmalarını sağlar. Aslında bir dezenfektanın etkili olabilmesi için şu amaçlara uygun olarak bir aktivite spektrumuna sahip olması gerekir:
Doğru ürünü (virüsidal veya bakterisit) seçmek için SARS-CoV-2'nin zarflı bir virüs olduğu anlaşılmalıdır. Bu kişiden kişiye iletilir " hasta bir kişi öksürük, hapşırma veya konuştuğunda burun veya ağız yoluyla etrafa aeresol damlacıklar yayılır. Virüs, hareketsiz yüzeylerde birkaç gün boyunca aktif kaldığından, bir kişi damlacıkların biriktiği bir yüzeye dokunarak ve ardından gözlerine, burnuna veya ağzına dokunarak enfekte olabilir.
Bu iki önemli şey anlamına gelir:
Düzenli ve dikkatli el yıkamaya ek olarak, covid-19 ile mücadele, ofislerdeki ve profesyonel tesislerdeki hareketsiz yüzeylerin virüsidal etkinlik bir solüsyon kullanılarak dezenfekte edilmesini içerir. En iyi uygulamalardan bazıları şunlardır:
Tabii ki, hepsi aynı zamanda sektörünüze de bağlı. Daha kesin bilgi için Sağlık Bakanlığı'na danışmaktan çekinmeyiniz.
Uluslararası Akreditasyon Forumu IAF, yönetim sistemleri, ürünler, süreçler, hizmetler, personel, doğrulama ve diğer benzer uygunluk değerlendirme programları alanlarında uygunluk değerlendirmesiyle ilgilenen akreditasyon kuruluşları ve diğer kuruluşların dünya çapında bir birliğidir.
Birincil işlevimiz, akredite sertifikalara ve doğrulama ve doğrulama beyanlarına güvenilebileceğini garanti ederek işletmeler ve müşterileri için riski azaltan dünya çapında tek bir uygunluk değerlendirme programı geliştirmektir.
UAF aynı zamanda Uluslararası Akreditasyon Forumu'nun (IAF) bir Akreditasyon Kuruluşu üyesidir. Uluslararası Akreditasyon Forumu IAF ve Pasifik Akreditasyon İşbirliği PAC üyesi olan United Accreditation Foundation UAF aynı zamanda kuruluşundan sağladığı akreditasyona dayanarak sürdürmektedir.