Birçok kozmetik ürünün içeriğine daha yakından bakıldığında mineral yağlar içerdiği ortaya çıkar. Mineral Yağlar Zararlı mı? Gerçek şu ki: mineral yağlar bir dizi avantaj sunar. Ancak cilt sağlığı için sadece birkaçı. Mineral yağı içeren ürünlerde keşfedilen aromatik hidrokarbonlar endişe vericidir.

Mineral Yağlar Nelerdir ve Nereden Gelirler?

Mineral yağlar, benzin veya dizel gibi petrolden elde edilen yağlardır. Elbette sadece belirli hidrokarbonları içerene kadar çok daha fazla filtrelenirler. Sonuç şeffaf bir yağdır, bu yüzden beyaz mineral olarak da adlandırılır. İyi rafine edilmiş mineral yağların zararlı olmadığı konusunda farklı fikirler bulunmaktadır.

Kozmetikte Mineral Yağlar Nasıl Tanınır

Kozmetiklerde mineral yağ aranması, İçindekiler de bu terimlerden birini keşfederseniz, ürün mineral yağlar içerir. Mineral yağ ciltteki su kabını önler.  Bebek losyonlarında, ürünleri genellikle cildin nemi daha uzun süre korumasına yardımcı olan ve artan su kaybını önleyen bitkisel mineral yağlar içerir.

  • Mineral yağ
  • Vazelin
  • Vazelin
  • Parafin sıvı
  • Parafin subliquidum
  • Cera mikrokristal
  • Mikrokristalin balmumu
  • Ozokerit
  • Ceresin

Kozmetikte Mineral Yağ: Bir Sorun Mu?

Kesin olan MOAH cilt yoluyla emilir. Ancak vücutta metabolize edilip tekrar atılıp atılmadığı net değildir. Vücutta MOAH birikimi henüz kanıtlanmamıştır. Mevcut bilgi birikimine göre kozmetik ürünlerinde kullanılan mineral yağlardan da sağlık açısından riskler beklenmemektedir.

Ama biz, tedbir olarak, tehlikeli maddelerle hiçbir şekilde temas etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Örneğin doğal kozmetiklerde mineral yağ bazlı yağlar ve mumlar tabudur.

Mineral Yağların Etkisi?

Mineral yağlar, cilt bakım ürünlerinde kullanım için çeşitli faydalar sunar. Çalışmaları çok kolaydır ve özellikle dayanıklıdırlar. Buna karşılık, kremadaki bitkisel yağlar kolayca sertleşebilir ve ek koruma gerektirebilir. Mineral yağlarda bu gerekli değildir. Yapaydırlar ve sonsuz bir raf ömrüne sahiptirler. Birçok üretici için bir diğer önemli nokta: mineral yağlar çok ucuzdur ve kozmetik ürünlerde kullanılır.

Kullanıldıklarında, neredeyse hiç alerjiye neden olmama avantajına sahiptirler. Bu aynı zamanda petrol ürünlerinde kullanılan mineral yağların vücudumuza yabancı olmasıyla da ilgilidir. Bu nedenle cildin sadece üst katmanlarına nüfuz ederler. Orada cildi hemen kapatan bir tür film oluştururlar. Bu, cildin su kaybetmesini durdurur ve cildin dışarıdan yumuşak hissetmesini sağlar. Mineral yağlar saç bakım ürünlerinden banyo bakım ürünlerine kadar birçok kozmetik alanda ucuz bir madde olduğu için yoğun olarak kullanılmaktadır.

Mineral yağlar kozmetikte, cilde tam olarak nüfuz edemedikleri için vitamin ve diğer aktif maddelerin taşınması için de uygun değildirler. Bu nedenle, gerçek bir yaşlanma karşıtı etkiye sahip kişisel bakım ürünleri tarafından ekarte edilirler.

MOSH ve MOAH - Mineral Yağlarda Yeni Kirleticiler Mi Var?

Mineral yağların kullanılmamasının tavsiye edilmesinin başka bir nedeni daha vardır. Test edilen tüm ürünlerde aromatik hidrokarbonlar olduğunu görülmüştür. Kısaca bunlara MOAH ve MOSH denir. MOSH ve MOAH, potansiyel olarak kanserojen, yani kanserojen olan kirleticilerdir.

MOAH'ın cilde ne ölçüde nüfuz ettiği henüz kesin olarak değerlendirilmemiştir. Her halükarda mineral yağ ile dudak bakımından kaçınılmalıdır. Bu basitçe yutulur, böylece zararlı MOAH doğrudan insan organizmasına girer.

Sonuç

Bizim için iyi bir cilt kremi cilt ile uyumlu çalışmalı ve doğal işlevini güçlendirmelidir. Cilde yabancı maddeler olarak mineral yağların burada yeri yoktur. Kısa süreli etkiler sunsalar da, cilt mineral yağ filminden musdaripdir. Trigliseritlerden oluşan bitkisel yağlar çok daha iyi bir alternatif sunuyor. Cildimiz bu doğal yağlar ile desteklenir. Sebum bezlerinin ürettiği cildin koruyucu tabakası olan sebum, bu yağların % 41'inden oluşur.

Etkili kozmetiklerin amacı cildin yapısını kopyalamak olmalıdır. Bu nedenle en iyi krem ​​cilt ile aynıdır. Her insan hücresinin ana bileşeni olan saf fosfatidilkolin bazlı kremler öneriyoruz. Örneğin kozmetikte cildin yapısını taklit eden yapılar oluşturulabilir. Bu, gerçek bir derinlik etkisinin temelidir.

Sizin İçin Buradayız. Bize Yazın...