Analiz Süresi: 3 - 5 Gün
Numune Miktarı: 10-50g
Analiz Yöntemi: ISO 16649-2
Ürün Grubu: Tüm Gıdalar
Akreditasyon/Standart Bilgisi: Var
Açıklamalar

Su, yaşamın en temel parçası olduğundan güvenli bir içme suyunu tüketmek insan sağlığı için kritik öneme sahiptir. Ancak dağıtım sistemlerinin ve birbirinden farklı su kaynaklarının zaman içerisinde kirlenmesi, su içerisinde patojen olan çeşitli mikroorganizmaların ortaya çıkmasına yol açabilirler. Yaygın ismi E. Coli olarak bilinen Escherichia Coli, sıcakkanlı hayvanların fekal olan florasında yer alan bakteri türlerinden biridir. Su ve gıda ürünlerinden alınan fiziksel analizler sonucunda, E.Coli bakterisinin varlığının tespit edilmesi spesifik bir gösterge olan enterik patojenlerin olma olasılığı hakkında bilgi verir. Bu bakteri özellikle insan ve hayvanların bağırsaklarında sıklıkla görülen bir bakteri türüdür.

E.Coli bakterisinden uzak durmanın en birinci yolu, bu bakterisinin ne şekilde bulaştığını anlamaktan geçer. Bunun ise üç ana yolu vardır:

Gıdalardan bulaşma: E.Coli bakterisi koyun ve sığır eti dahil olmak üzere farklı et ürünlerinde bulunabilir. Bu bakteri, kesim sırasında söz konusu hayvanın mide ve bağırsaklarından ete bulaşabilir. Ayrıca hayvan çiftliklerinden gelen mikroplu su, tarlalara eriştiğinde mikrop ürünlere bulaşabilir. Yeşil yaprakları bulunan sebzeler ise özellikle E.Coli riskine sahiptir,

Sudan bulaşma: E.Coli bakterisi doğru bir şekilde arıtılmamış suların içilmesi sayesinde kolay şekilde bulaşabilir,

Bakteri taşıyan kişiyle temas kurma: E.Coli kişisel olarak hijyenin ve ev hijyeninin yeterli olmadığı durumlarda, özellikle tuvalet gibi alanlarda kişiden kişiye geçebilir.

Çok sık görülen bir sağlık sorunu olmasına rağmen, E.Coli enfeksiyonunun günümüzde bilinen bir tedavisi yoktur. E.Coli tedavisi sırasında yapılması gereken ilk şey hastanın dinlenmesi, vücudunun susuz kalmasını ve bitkin düşmesini önlemek için bol bol sıvı tüketmelidir. Ayrıca ishal ilacı alınması bu durumda çok fazla önerilmez. Bu durum vücudun toksinleri dışarı atılmasını yavaşlatır. Ev hijyeni konusunda birkaç adıma dikkat ederek E.Coliye karşı korunmak mümkün olabilir. Ayrıca E.Colinin bulaşmasının önüne geçmek için şu durumlarda elleri yıkamak çok önemlidir:

  • Hayvanlara dokunduktan sonra,
  • Tuvalet kullandıktan sonra,
  • Temizlik yaptıktan sonra,
  • Umumi alanlarda vakit geçirdikten sonra,
  • Bebek beziyle, idrarlı ya da dışkılı kıyafet ve nevresimlerle temas ettikten sonra,
  • Yemek hazırlamadan önce ve sonra.

E.Coli enfeksiyonunun belirti ve semptomları genel olarak bu bakteriye maruz kaldıktan üç ya da dört gün sonra kendini göstermeye başlar. Ancak bir haftadan daha uzun bir süre maruz kalındığı takdirde, bir gün sonra hasta olma ihtimali yüksektir. Bu bağlamda işaret ve belirtiler ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Mide krampları, hassasiyet ve ağrı,
  • Hafif, sulu şekilde şiddetli ve kanlı olarak değişikliğe uğrayan ishal,
  • Bazı kişilerde kusma ve mide bulantısı.

Eğer ishal kalıcı, kanlı ve şiddetli seyrediyorsa, bu konuda hemen doktorunuzla iletişime geçmeniz tavsiye edilir.

Gıda güvenliğini sağlamak ve insanlar için sağlık açısında E.Coli enfeksiyonunu analiz etmek çok önemlidir. Bu konuda her zaman üst düzey kalite standartlarında hizmet anlayışıyla ön plana çıkan Analiz İstek, E.Coli analizleri söz konusu olduğunda doğru analiz sonuçlarına en kısa süre içerisinde ulaşmanıza yardımcı olur. Sizde Analiz İstek kalitesini deneyimlemek istediğinizde hemen web sitemizi ziyaret edebilir ve alanında uzman ekibimizle irtibata geçebilirsiniz.

Sizin İçin Buradayız. Bize Yazın...